De Installatie van een waterontharder | Waar moet ik op letten – Z8-water
Meteen naar de content

Installatie waterontharder

De Z8-waterontharder installeren

U koopt bij Z8-water een waterontharder inclusief installatie. De Z8-waterontharder wordt door onze vakkundige installateurs bij u geïnstalleerd, zodat u zorgeloos kunt genieten van zuiver, kalkvrij en zacht water.

Wij streven ernaar om de installatie uit te voeren binnen 21 dagen na aankoop. Wij nemen contact met u op na akkoord of aanschaf voor een installatie-afspraak.

Dit betreft een standaardinstallatie in de meter- of trapkast , garage of (kruipruimte) kelder waarin een watertoevoer, stroom en waterafvoer aanwezig of in de buurt is. 

Waterontharder inclusief installatie

Bent u op zoek naar een waterontharder inclusief installatie? Dan maakt u een verstandige keuze. Een waterontharder installeren is één, maar het correct instellen van de kleppen en programma's komt er ook nog bij kijken.

Kiest u voor Z8-Waterontharders? Dan bent u altijd verzekerd van een waterontharder inclusief installatie. De prijs welke u in onze waterontharder webshop ziet of geoffreerd krijgt, is dan ook altijd inclusief installatie/plaatsing.

Wanneer installeren jullie de waterontharder?

Wij streven ernaar om binnen 3 weken na akkoord op de offerte of aanschaf in de webshop de Z8-waterontharder bij u thuis te installeren. In vrijwel de meeste gevallen is dit eerder. 

Echter, wij doen wat we beloven en daarom nemen we ruim marge om er zeker van te zijn onze belofte na te kunnen komen.

Wat kost een waterontharder installatie?

Bij Z8-Water kost het installeren van een waterontharder u niets. Bij akkoord op onze offerte of aanschaf van de waterontharder via onze webshop, krijgt u daar gratis standaardinstallatie bij t.w.v. 250.

Hebben jullie eigen monteurs?

Ja, wij hebben eigen installatie- en onderhoudsmonteurs. Deze voeren alle buitendienst werkzaamheden uit voor Z8-Water. Doordat we werken met eigen monteurs kunnen we snel overgaan tot installatie na akkoord of aanschaf.

Tevens zijn we daardoor in staat om de hoogste kwaliteit installatie te kunnen leveren, doordat we onze eigen monteurs regelmatig voorzien van training en de nieuwste kennis.

Onze monteurs worden ingezet via Unibouw Zoetermeer.

Voorwaarden standaardinstallatie Z8-Water

  1. De afstand tussen het aftappunt van je waterleiding en de waterontharder is maximaal 3 meter.

  2. De afstand tussen het riool en de plaats van de waterontharder is maximaal 3 meter.

  3. Op de plaats waar de waterontharder wordt geïnstalleerd dient een wandcontactdoos met randaarding aanwezig te zijn. De afstand tussen de wandcontactdoos (wcd) en de waterontharder is maximaal 2 meter.

  4. De waterontharder dient te worden geïnstalleerd op een vlakke deugdelijk dragende ondergrond. Indien noodzakelijk wordt er door onze installateur een watervast verlijmde blanke multiplex plank gemonteerd. 

  5. Werkzaamheden in de kruipruimte kunnen alleen plaats vinden als er niet meer dan 10 cm aan water staat.

  6. Om een duidelijk beeld te krijgen van de ruimte waar we de ontharder gaan plaatsen, vragen wij van u om foto’s te maken van de directe omgeving zodat we rekening kunnen houden met eventuele aanpassingen. Wij verzoeken u foto’s te maken van de volgende ruimtes:
    omgeving meterkast, waterleidingen, elektrische voorzieningen en kruipruimte. Na bestelling ontvang je een link naar een online Z8-water formulier waar je deze beelden probleemloos kunt uploaden.

Mocht uw situatie afwijken van één van bovengenoemde punten, dan verzoeken we u om graag contact op te nemen met onze klantenservice.

Graag kijken we tezamen naar de mogelijkheden om alsnog de waterontharder bij u te plaatsen. In de afgelopen 25 jaar hebben we zodanig veel waterontharders geplaatst, én daardoor van alles meegemaakt, dat vrijwel geen situatie voor ons te gek is.

Schade tijdens de waterontharder installatie

Over een standaardinstallatie via Z8-water is goed nagedacht en er is veel kennis en ervaring verwerkt in onze aanpak.

De installateur die bij u aan huis komt gaat uit van de door u aangeleverde informatie, mits één van onze adviseurs vrijblijvend op bezoek is geweest voor een huis-aan-huis waterontharder afspraak.

Stel dat er tijdens het (bijvoorbeeld) boren van benodigde gaten in de muren van uw woning iets van een leiding (gas, water of elektra) wordt geraakt die onvoorzien was, door het verstrekken van onvoldoende gegevens óf indien geen gebruik gemaakt van onze mogelijkheid tot vrijblijvend advies bij uw thuis, dan is dit altijd op risico van u als klant.

In het geval dat bijvoorbeeld door toedoen van de installateur iets bij u in huis beschadigd, stel een stuk gereedschap wat ergens op valt dan zal dat in de meeste gevallen onder de aansprakelijkheid van onze monteur vallen en lossen wij dit snel en professioneel op. We gaan er vanuit dat dit niet gebeurd maar er is in ieder geval door Z8-water wel alvast over nagedacht. Gewoon een zuiver verhaal.

Heeft u vragen over waterontharder installatie?

Heeft u vragen of de installatie van een waterontharder? Bijvoorbeeld of een waterontharder kan worden geïnstalleerd in de meterkast, in de kruipkelder kan worden geplaatst of dat het ook mogelijk is om deze te laten installeren in de garage? Neem in geval van twijfel altijd vrijblijvend contact met ons op.

Ook kunt u natuurlijk altijd een kijkje nemen op onze waterontharder blog. Lees bijvoorbeeld alles over 'waar een waterontharder plaatsen?'

installateur met blauwe trui met z8 water bedrijfslogo installeert een waterontharder in de meterkast

Installatie binnen 3 weken

Ons eigen montageteam installeert uw waterontharder binnen 3 weken.

Al 25 jaar dé expert

Ruim 25 jaar vakkennis en expertise. Lees meer over Z8-Water.

14 Dagen op proef

Eerst uitproberen? Ervaar vrijblijvend 14 dagen onze waterontharder.