Veelgestelde vragen – Z8-water
Meteen naar de content

Veelgestelde vragen

Installatie

Wij verkopen de Z8-waterontharders alleen inclusief installatie. Onze vakkundige installateurs doen voor jou het werk. Jij hoeft alleen maar te genieten van het Z8te water!

Afhankelijk van de situatie duurt de plaatsing van een Z8-waterontharder ca. 2-3 uur.

Onze krachtige waterontharders kunnen moeiteloos het water omhoog pompen.

Gebruik en onderhoud

De Z8-waterontharder is praktisch onderhoudsvrij. Ons advies is om eens in de 2 jaar een uitgebreide controle en onderhoudsbeurt door een van onze monteurs te laten uitvoeren. Wij lopen je ontharder dan na op de essentiële onderdelen en werking. is your answer.

Nee. Bij gebruik van een Z8-waterontharder hoef je dit niet meer te doen.

Geen kalkaanslag meer, heerlijk zacht douchewater, vermindering huidklachten, aroma van koffie en de smaak van thee zijn voller en lekkerder, besparing op je energierekening, besparing op verbruik van wasmiddelen zoals zeep en ontkalkingsmiddelen en een langere levensduur van waterverbruikende apparatuur zoals wasmachine, afwasmachine, espressoapparaat, etc. 

Dit is afhankelijk van het waterverbruik. Als er meer water wordt verbruikt dan spoelt de Z8-waterontharder vaker waardoor er meer zout wordt verbruikt. De kosten voor een gezin tot 4 pers. zijn €40,00 per jaar aan verbruik van zout, elektra en water.

Dat hoeft niet maar je gaat hierdoor wel meer zout gebruiken. Daarom zijn de Z8-waterontharders voorzien van een by-pass. Zodra je die gebruikt gaat het water niet meer door de ontharder.

Standaard is de hardheid na plaatsing van de Z8-waterontharder 0 Duitse Graden. Indien  gewenst kan er een hardheid worden ingesteld van maximaal 3 Duitse Graden.

De Z8-waterontharders kunnen makkelijk 2 regendouches aan. Zij hebben een doorstroomcapaciteit van 4700 liter per uur. Een gemiddelde regendouche heeft een doorstroom van 600 liter per uur, de allergrootste regendouches hebben een doorstroom van 1800 liter per uur.

Het hars van een Z8-Waterontharder blijft minimaal 30 jaar goed. Wij geven dan ook 30 jaar garantie op het harsbed. De hars hoeft niet te worden bijgevuld of vervangen. Eenmaal in de 4 jaar kun je het harsbed reinigen door een harsreiniger toe te voegen in het zoutvat.

Duurzaamheid

Ja, een Z8-waterontharder is duurzaam. Na de installatie van de Z8-waterontharder ga je minder zeep, wasmiddel, shampoo en schoonmaakmiddelen gebruiken. Ook gaat de CO2 uitstoot van je woning naar beneden vanwege de hogere efficiëntie van je verwarmingstoestellen. De levensduur van je apparaten wordt verlengd.

Sinds 2005 is het in Nederland bij de wet verboden om chloor als zuiveringsmiddel te gebruiken voor drinkwater. Dit is niet voor niets. Daarbij, het drinkwater in Nederland is het veiligste drinkwater van de hele wereld. En om die reden hebben wij onze Z8-waterontharders dus niet uitgerust met een chloormodule.

Stond je vraag er niet tussen?

Onze klantenservice helpt je graag en staat voor je klaar!

Installatie binnen 3 weken

Ons eigen montageteam installeert uw waterontharder binnen 3 weken.

Al 25 jaar dé expert

Ruim 25 jaar vakkennis en expertise. Lees meer over Z8-Water.

14 Dagen op proef

Eerst uitproberen? Ervaar vrijblijvend 14 dagen onze waterontharder.