Wat is het voordeel van een waterontharder? – Z8-water
Meteen naar de content

Wat is het voordeel van een waterontharder?

Wat is het voordeel van een waterontharder?

De laatste jaren is de populariteit van waterontharders enorm toegenomen. Én dat is niet heel vreemd! Maar, is het voordeel van een waterontharder? In dit artikel zetten we maar liefst 10 voordelen op een rijtje!

 

1. Geen kalkaanslag meer door een waterontharder

Water bevat van nature kalk. Én dit zie je vaak terug in het gebruik van bijvoorbeeld de douche, kraan of koffiemachine. Er ontstaat kalkaanslag. Een van de grootste voordelen van een waterontharder, is dat het kalkaanslag voorkomt. Het water wordt ‘zacht’, doordat kalk uit het water wordt gehaald.

 

2. Een langere levensduur van witgoed

Kalkaanslag is niet goed voor de levensduur van je apparaten in huis. Witgoed slijt sneller door kalk, bijvoorbeeld de wasmachine, het koffieapparaat of de vaatwasser. Een waterontharder zorgt voor een langere levensduur van deze apparaten.

 

3. Zacht water is goed voor de huid

Hard water droogt de huid uit. Een van de voordelen van een waterontharder, is dat het water zacht maakt. Zacht water droogt de huid niet uit. Na een douchebeurt voelt de huid zachter aan. Goed voor haar en huid. Ideaal voor iemand met een gevoelige huid!

 

4. Een beter milieu, begint bij een waterontharder

Vandaag de dag doen we allemaal beetje bij beetje ons best om het milieu te verbeteren. Wist je dat je door een waterontharder minder wasverzachter en wasmiddel hoeft te gebruiken? Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen in het filtersysteem van het riool terecht. Dit is goed voor het milieu en een groot voordeel van een waterontharder als je het ons vraagt!

 

5. Een lagere energierekening

In het eerste voordeel van een waterontharder benoemde we het grootste voordeel, namelijk het verwijderen en voorkomen van kalkaanslag. Maar, wist je dat een waterontharder ook direct effect heeft op de energierekening?

Het koffieapparaat, de vaatwasser of waterkoker gebruiken verwarmingselementen om de temperatuur van het water te regelen. Kalkdeeltjes van hard water blijven hieraan kleven. Het opwarmen of verkoelen van het water duurt hierdoor langer. Het gevolg is dat er meer stroom nodig is.

Met een waterontharder zal het verwarmingselementen niet meer verkalken. Je bespaart hierdoor meteen op de energierekening door een lager stroomgebruik.

 

6. Je gebruikt minder wasmiddel

Wist je dat wasmiddel extra goed ‘z’n’ best moet doen als het kleren moet wassen met hard water. Wasmiddel en water met kalk zijn namelijk niet de allerbeste combinatie! Gebruik je een waterontharder, dan heb je minder wasmiddel nodig voor dezelfde was.

 

7. Geen tot nauwelijks meer een wasverzachter nodig

Het zachte water heeft vrijwel hetzelfde effect als een wasverzachter. Wie de was draait met ontkalkt water, zal gelijk merken dat de was een stuk zachter uit de was komt dan voorheen. Zelfs zo zacht, dat je bijna geen wasverzachter meer hoeft te gebruiken.

 

8. Minder schoonmaken

Kalkaanslag verwijderen kan in sommige gevallen best lastig zijn. Een waterontharder heeft als groot voordeel, dat er geen kalkaanslag meer in huis te vinden zal zijn. Je hoeft je nu dus geen zorgen meer te maken over het verwijderen of schoonmaken van kalkaanslag.

 

9. Een vollere en verbeterde smaak van thee en koffie

Je zult het effect en voordeel van een waterontharder niet alleen terug zien in de energierekening of als genot voor de huid, maar ook in het drinken van een kop thee of bakje koffie. Zacht water voor een voller en sterker aroma en smaak van alle dranken die je aanlengt met water.

 

10. Heerlijk zacht douchewater

Douchen met zacht water is bijna niet te omschrijven. Het water voelt zo zacht als boter en ‘valt’ niet op je lichaam, maar ‘glijdt’ over de huid. Een voordeel waterontharder is dan ook zeker het genot en plezier ervan. Je doucht voortaan met heerlijk zacht douchewater.

 

Kies voor de voordelen van een waterontharder

Een waterontharder heeft dus veel voordelen. Ervaar ieder voordeel zelf en kies voor het genot van een waterontharder.

Voordelen waterontharder

Dat een waterontharder veel te bieden en brengen heeft, dat is duidelijk. Het profijt hiervan is direct merkbaar, zichtbaar en voelbaar. Ervaar het zelf en kies voor de winst van een waterontharder.

Waterontharders van Z8-Water

Z8-Water is een zeer ervaren speler op de markt van professionele waterontharders voor particulier gebruik en is al meer dan 20 jaar actief in de wateronthardingstechniek.

Eén van onze oprichters heeft zijn kennis en ervaring opgedaan in het realiseren van hoge kwaliteit drinkwater aan boord van schepen en luxe jachten. Eenmaal weer terug aan wal heeft hij honderden waterontharders geïnstalleerd. Vandaag de dag houdt hij zich bezig met het opleiden van onze gespecialiseerde monteurs, het aansturen van de servicedesk en het steeds verder verfijnen van het installatietraject.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Installatie binnen 3 weken

Ons eigen montageteam installeert uw waterontharder binnen 3 weken.

Al 25 jaar dé expert

Ruim 25 jaar vakkennis en expertise. Lees meer over Z8-Water.

14 Dagen op proef

Eerst uitproberen? Ervaar vrijblijvend 14 dagen onze waterontharder.