Kun je onthard water drinken? – Z8-water
Meteen naar de content

Kun je onthard water drinken?

Kun je onthard water drinken?

Huiseigenaren die oplossingen hebben gezocht of zoeken voor hun problemen met hard water, zoals bijvoorbeeld kalkvlekken in de gootsteen of verkleurd wasgoed hebben ongetwijfeld al van alles gelezen over een waterontharder. Bijvoorbeeld over de voordelen van een waterontharder.

Maar, voor sommige mensen is er nog heel veel niet duidelijk. Is een waterontharder schadelijk voor het milieu? Of is het drinken van onthard en zacht water veilig? Deze laatste vraag beantwoorden wij in dit artikel.

Is het drinken van zacht water veilig?  

De rol van het natrium (onthardingszout) in het wateronthardingsproces is misschien wel de reden waarom veel mensen zich afvragen of onthard water veilig is om te drinken of te gebruiken tijdens het koken.

Én dat is niet heel gek. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we eerste de werking van een waterontharder uitleggen.

Hoe werkt een waterontharder?

Leidingwater bevat kalk, dat noemen we hard water. Om het water te ontharden of
kalkvrij te maken, gebruik je een waterontharder. De werking van een waterontharder is eenvoudig.

Hard water stroomt via het waternet de tank binnen van de waterontharder.
Deze tank zit vol met harsbolletjes. Deze kleine bolletjes trekken kalkdeeltjes aan én houden dit vast. Het ontharde water kan vervolgens zonder problemen jouw woning binnenstromen, zodat jij kunt genieten van het kraakhelder en heerlijk zacht water!

Hoeveel zout zit er in het zachte water?

Maar, hoeveel natrium komt er dan terecht in onthard water? De gemiddelde hoeveelheid natrium in een liter water (de hoeveelheid die een volwassene gemiddeld per dag drinkt) van een goed werkende waterontharder is gemiddeld zo'n 75 tot 100 mg.

Om deze hoeveelheid in perspectief te plaatsen, een snee witbrood bevat gemiddeld 120 mg natrium. Twee sneetjes witbrood met ham, kaas en boter komt al snel neer op meer dan 2500 mg natrium. En dat voor één maaltijd.

Is het dus veilig om zacht water te drinken?

Ja, het is veilig om zacht water te drinken. Het smaakt voller en geeft meer aroma aan koffie en thee.

Hoewel het waar is dat een waterontharder natrium toevoegt aan het water dat je elke dag drinkt, zijn de hoeveelheden dus heel erg klein.

Als je een dieet volgt of voorschriften hebt waar je het gebruik van natrium zoveel mogelijk moet beperken, zou je er zelfs nog voor kunnen kiezen om een extra drinkwaterfilter toe te voegen.

Hulp nodig of vragen over onze waterontharder?

Welke waterontharder uit onze webshop is geschikt voor mij jou thuis? Wat zijn de voordelen van een waterontharder? Is jullie waterontharder duurzaam? Zomaar wat voorbeeldvragen, welke wij dagelijks gesteld krijgen.

Onze klantenservice staat u graag vriendelijk te woord. Neem gerust contact op, op de manier die jou uitkomt. Hieronder onze contactgegevens.

Onze klantenservice is bereikbaar op onderstaande tijden:

📅 Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00.

Contactgegevens Z8-Water Waterontharders

📞 Telefoon: 010 316 70 00

📧 E-mail: info@z8-water.nl

📱 WhatsApp: 06 30 47 52 17

📍 Leeuwenhoekstraat 7, 2652 XL Berkel en Rodenrijs (Geen bezoekadres)

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Installatie binnen 3 weken

Ons eigen montageteam installeert uw waterontharder binnen 3 weken.

Al 25 jaar dé expert

Ruim 25 jaar vakkennis en expertise. Lees meer over Z8-Water.

14 Dagen op proef

Eerst uitproberen? Ervaar vrijblijvend 14 dagen onze waterontharder.