Heb ik veel werk aan mijn waterontharder? – Z8-water
Meteen naar de content

Heb ik veel werk aan mijn waterontharder?

Heb ik veel werk aan mijn waterontharder?

Je overweegt het al een lange tijd om te kiezen voor een waterontharder. Online ga je op zoek naar de voordelen van een waterontharder. Je bent overtuigd, maar toch wil je nog het een en ander weten aan de hoeveelheid werk die een waterontharder met zich meebrengt. En dat is niet gek! In dit artikel vertellen we je graag, wat de hoeveelheid werk is die een waterontharder jou kost.

Heb ik veel werk aan mijn waterontharder?

Nee, een waterontharder kost je geen extra werk. Je hoeft zelf ook niet technisch aangelegd te zijn om je waterontharder werkende te houden.

Het enige wat je hoeft te doen is tijdig te controleren of er nog voldoende regeneratiezout in het vat zit. Mocht de stroom uitvallen, is er nog steeds geen paniek. In onze waterontharders zit een back-up batterij, welke je instellingen onthoudt. Als de stroom weer terug is, gaat de ontharder direct terug naar de opgeslagen instellingen.

Is waterontharder onderhoud noodzakelijk?

De Z8-waterontharder heeft weinig onderhoud nodig. Toch adviseren we je om eenmaal in de 2 jaar een waterontharder onderhoudsbeurt uit te laten voeren door een van onze vakkundige monteurs.

Net als dat je jouw auto jaarlijks APK laat keuren, je misschien zelf voor een controle zo nu en dan naar de dokter gaat, is het ook belangrijk om je waterontharder in goede conditie te houden.

Wij controleren de onderdelen, reinigen eventueel het hars, lopen het zoutreservoir na en bekijken of de afstellingen nog juist staan.

Waterontharder onderhoud

Al eerder schreven wij een artikel over het onderhoud van een waterontharder. Een waterontharder is onderhoudsarm, maar om duurzame en langdurige werking hiervan te garanderen is het belangrijk hier af en toe toch eens naar te laten kijken. Zo ben je er zeker van, dat je nog jarenlang kunt genieten van zijdezacht water.

Plan direct je onderhoudsbeurt

Heb je zelf geen verstand van je waterontharder en wil je het liever door een van onze ervaren onderhoudsmonteurs laten doen? Dat kan! Zodra je in het bezit bent van een Z8-Waterontharder, dan kun je een waterontharder onderhoudsbeurt door ons laten uitvoeren.

Waar nodig zal de vakkundige monteur de aan water en kalk onderhevige rubbers en afdichtingen vervangen. De kosten voor deze onderdeeltjes zijn bij de onderhoudsbeurt inbegrepen.

Z8-water heeft door heel Nederland monteurs op de weg om dit snel en vakkundig uit te kunnen voeren.

Neem contact met ons op of plan je onderhoud aan de waterontharder direct online in!

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Installatie binnen 3 weken

Ons eigen montageteam installeert uw waterontharder binnen 3 weken.

Al 25 jaar dé expert

Ruim 25 jaar vakkennis en expertise. Lees meer over Z8-Water.

14 Dagen op proef

Eerst uitproberen? Ervaar vrijblijvend 14 dagen onze waterontharder.