Douche met natuursteen? Voorkom kalkaanslag! – Z8-water
Meteen naar de content

Douche met natuursteen? Voorkom kalkaanslag!

Douche met natuursteen? Voorkom kalkaanslag!

Je ziet het vandaag de dag steeds vaker voorbijkomen, een badkamer van natuursteen! Niet alleen nieuwbouwhuizen worden hiervan voorzien, maar ook steeds meer mensen laten hun badkamer renoveren en dan natuursteen plaatsen.

Niet heel vreemd natuurlijk. Zo'n badkamer van natuursteen garandeert een luxueuze en unieke look. Het oogt bijzonder elegant als je het ons vraagt, maar iedereen met een natuursteen badkamer weet dat kalkaanslag dé nummer een vijand is!

Kalkaanslag op het natuursteen in de badkamer

Heb je een douche waarvan de muren, wanden, vloer en/of plafond van natuursteen zijn? Dan heb je ongetwijfeld al eens te maken gehad met kalkaanslag op het natuursteen. Dat is natuurlijk erg zonde!

Kalkaanslag ontstaat doordat het warme water verdampt en de kalk achterblijft in de douche. Er ontstaat binnen de kortste keren een lelijke witte laag die bijzonder moeilijk te verwijderen is op het natuursteen. Deze laag witte aanslag wordt kalkaanslag genoemd.

Maar, hoe voorkom je kalkaanslag in een douche of badkamer met natuursteen?

 

Hoe voorkom je kalkaanslag in een badkamer met natuursteen?

Om kalkaanslag te voorkomen is regelmatig onderhoud absoluut noodzakelijk. Dat begint al met het afnemen van achterblijvend water in de douche met behulp van een zeem of droogdoek.

Ook moet je regelmatig je douche schoonmaken. Gebruik hiervoor absoluut geen antikalk producten. Deze zijn erg agressief, bijtend en doen jouw douche of badkamer van natuursteen meer kwaad dan goed. Zulke producten kunnen natuursteen namelijk (deels) oplossen.

Waterontharder voor badkamer met natuursteen

Leidingwater bevat kalk, dat noemen we hard water. Om het water te ontharden of kalkvrij te maken, gebruik je een waterontharder. De werking van een waterontharder is eenvoudig. 

Hard water stroomt via het waternet de tank binnen van de waterontharder.
Deze tank zit vol met harsbolletjes. Deze kleine bolletjes trekken kalkdeeltjes aan én houden dit vast. Het ontharde water kan vervolgens zonder problemen jouw woning binnenstromen, zodat jij kunt genieten van het kraakhelder en heerlijk zacht water!

Houd de badkamer kalkvrij met behulp van een waterontharder!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Installatie binnen 3 weken

Ons eigen montageteam installeert uw waterontharder binnen 3 weken.

Al 25 jaar dé expert

Ruim 25 jaar vakkennis en expertise. Lees meer over Z8-Water.

14 Dagen op proef

Eerst uitproberen? Ervaar vrijblijvend 14 dagen onze waterontharder.