Alles over een doorstroombegrenzer – Z8-water
Meteen naar de content

Alles over een doorstroombegrenzer

Alles over een doorstroombegrenzer

Douchen, handen wassen, water uit de kraan drinken of theewater opzetten. Het kost allemaal water. Vaak gaat er ook nog eens een heel hoop water verloren, dat is zonde voor het milieu en de portemonnee.

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen daarom een doorstroombegrenzer. Benieuwd wat dit is? In dit artikel leggen we je dat kraakhelder uit!

Wat is een doorstroombegrenzer

Een doorstroombegrenzer is een ring van kunststof die in de douchekop of op de mond van de kraan wordt geplaatst.

Het plaatsen van deze ring heeft als gevolg dat de kraan of douchekop minder water verbruikt in een bepaalde tijd dan een kraan zonder doorstroombegrenzer.

Ondanks dat er minder water doorstroomt, blijft de (kracht van de) straal hetzelfde. Dit is beter voor het milieu en de portemonnee.

Wat is het voordeel van een doorstroombegrenzer?

Wanneer je een kraan volledig open zet, stroomt er over het algemeen 10 tot 15 liter water per minuut. Ongeacht het soort kraan.

Wist je bijvoorbeeld dat je met 10 liter per minuut al voldoende water hebt voor een keukenkraan. Of dat 5 liter al voldoende is voor een kraan bij de wastafel? Dan hebben we het nog niet eens gehad over de douche!

Het plaatsen van een doorstroombegrenzer bespaart op inkoop van drinkwater en ook energie die nodig is voor het opwarmen van bijvoorbeeld douchewater.

Ook wordt bespaard op de afvoer van afvalwater. De besparing op douchewater en verwarming van het douchewater kunnen oplopen tot wel 50%.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Installatie binnen 3 weken

Ons eigen montageteam installeert uw waterontharder binnen 3 weken.

Al 25 jaar dé expert

Ruim 25 jaar vakkennis en expertise. Lees meer over Z8-Water.

14 Dagen op proef

Eerst uitproberen? Ervaar vrijblijvend 14 dagen onze waterontharder.